Boerderijkeuken

De boerderijkeuken is het hart van de Naoberhoeve. Hier komen alle werkers ’s ochtends samen voor de dagopening en de dagelijkse werkbespreking. Tussen de middag wordt er gezamenlijk gegeten en aan het eind van de dag sluiten we hier de werkzaamheden af.

In de boerderijkeuken gebeuren alle werkzaamheden die nodig zijn om de grote Naoberhoeve-gemeenschap te verzorgen. Iedere dag wordt er vers brood gebakken en vaak ook nog koekjes of ander lekkers. Het eten voor de lunch wordt in de keuken bereid. En de producten uit de tuin worden hier verwerkt, zodat ze in de winkel kunnen worden verkocht. En natuurlijk wordt er gepoetst en geboend.

Zorgkok

Sinds april 2018 werkt Esther Stoorvogel als kok in de veldkeuken van de Naoberhoeve. Dankzij haar ervaring als kok in haar voormalig eigen restaurant weet ze als geen ander de lekkerste gerechten op tafel te toveren. De deelnemers helpen haar graag bij de bereiding en leren zo koken en bakken als de beste. En het leuke is: bijna alle ingrediënten komen uit eigen tuin. Naast haar werk op de Naoberhoeve heeft Esther samen met haar man Niek een eigen bakkerij, de Bakstee.

Schuiven naar boven