Thee- en kruidentuin

In de thee- en kruidentuin staan maar liefst vijftig soorten plantjes en kruiden: van lavendel tot verveine en van monarda tot allerlei soorten munt. De deelnemers verzorgen de planten en gebruiken de bloemen en blaadjes voor thee en gerechten. Aan het eind van het bloeiseizoen worden alle kruiden gedroogd, zodat we ook in de winter thee uut de tuune kunnen drinken.

Kruidenvrouw

Roelinda Alkema zorgt met hart en ziel voor alle erfbeplanting en specifiek de door haar aangelegde thee- en kruidentuin. Noem een bloem en ze weet je alles te vertellen over de bloei- en snoeiperiode, de verzorging en of hij eetbaar is of niet. En als je geluk hebt krijg je een stekje mee naar huis.

Sinds een paar jaar is Roelinda ook regisseur van het Kerstspel, dat jaarlijks op de laatste zondag voor Kerst op de Naoberhoeve (en in haar stal op Nolde) wordt opgevoerd. Op enthousiaste wijze weet ze de Maternuscompanije, waaronder enkele medewerkers en deelnemers van de Naoberhoeve – het eeuwenoude en toch altijd weer verwachtingsvolle kerstverhaal te laten vertolken.

Tot slot: kent u Klezmerband Klets? Heeft niets met de thee- en kruidentuin te maken, behalve dat Roelinda ook hierin haar kunsten vertoont. Neem een kijkje op hun website en speel, dans en zing een keer mee!

Schuiven naar boven