Deelnemer van de maand: Rik

foto%201Elke maand vragen we een van onze deelnemers het hemd van het lijf. Welke taken heeft hij op de boerderij, en wat vindt hij het leukst om te doen? Deze maand Rik (19).

Je bent altijd in de tuin te vinden, wat voor werk door je daar precies?
Sinds september vorig jaar verzorg ik de tuin. Ik schoffel tussen de planten, werk in de kas en oogst de groenten. Oogsten vind ik het leukst; er komen hele lekkere producten van het land.

Welke groenten vind je het lekkerst?
Sperziebonen!

Een echte zomergroente. Hou je het meest van de zomer?
Ik noem mezelf een herfsttype, omdat ik in de herfst geboren ben. Ik vind het mooi om dan door het bos te lopen en allerlei kleuren bladeren te zien. In andere landen vind ik de winter misschien wel het leukst. Ik hou van sneeuw. Maar door de klimaatverandering is het bij ons in de winter altijd modderig en regenachtig. Nu ik er zo over nadenk vind ik toch de zomer het leukst. Hier op de boerderij is het dan heel druk, want er moet veel geoogst worden.

Wilde je vroeger al boer worden?
Ja. Thuis hadden we konijnen, kippen, vogeltjes en twee Duitse herders. Mijn moeder maakte zelf yoghurt, mijn vader had koeien en varkens. Ik ben echt op het platteland opgegroeid. Nu wonen mijn ouders in een woonwijk, dus zijn alle beesten weg. Maar ik help mijn vader nog wel af en toe in de tuin.

Wat heb je nog meer voor hobby’s?
Ik zit veel achter de computer. Ik speel graag strategiespelletjes en kijk films.

Kun je daardoor ook zo goed Engels?
Ja, dat heb ik mezelf achter de computer geleerd. Ik noem mezelf een slumdog type; naar de film van Slumdog Millionaire. In de film leert het kind veel door zijn leven op straat. Ik heb het Engels door het gamen geleerd.

Ben ik nu nog een vraag vergeten?
Ja, ik vind het wel leuk om de mensen te vertellen wat we met de kruiden uit de kruidentuin doen.

Wat doen jullie dan met die kruiden?
De meeste kruiden drogen we om thee van te maken. Andere kruiden doen we gedroogd in potjes, om door gerechten te doen.

Weet ik dan nu echt alles van je?
Nee, je weet nog niet dat ik doperwtjes vies vind. Maar dat is dan ook echt de enige groente hoor. Voor de rest eet ik alles.

 

Deelnemer van de maand: Rik
Schuiven naar boven