Deelnemer van de maand: Paul

PaulZetorElke maand vragen we een van onze deelnemers het hemd van het lijf. Welke taken heeft hij op de boerderij, en wat vindt hij het leukst om te doen? Deze maand Paul (28).

Wat zijn jouw taken op de Naoberhoeve?

“Ik rijd op de trekker, voer de kalfjes en plaag de stagiaires. Vooral in dat laatste ben ik erg goed, haha. Een paar keer per week help ik mee met het opstrooien met de stal, en op vrijdag melk ik samen met de boer de koeien.”

Kon je al trekker rijden toen je hier begon?

“Nee, ik was toen pas veertien. Boer Sake heeft mij het trekker rijden geleerd. Hij deed het voor, en uiteindelijk kon ik het zelf. Zelfs met aanhangers erachter! Maar ik mag niet op de openbare weg rijden hoor; alleen op het erf.
Op de boerderij hebben we drie trekkers: een kleine Fendt, een Fiat en een gloednieuwe Zetor. Die laatste vind ik gaaf. Ik heb er ook een bijpassende overall bij; rood met zwart. Hopelijk koopt de boer ook ooit nog een John Deere, zo’n groene trekker met gele wieldoppen. Dat zijn de mooiste trekkers van de wereld.”

Welk seizoen vind je het leukst op de boerderij?

“Ik vind de lente en de zomer het leukst. Het is heerlijk om dan buiten te werken. Ook de koeien zijn een stuk vrolijker. Als je op een van de eerste zonnige lentedagen naar de stal loopt, zie je hun oortjes vrolijk bewegen. Alsof ze doorhebben dat ze weer naar buiten mogen!”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Ik ga heel graag naar de dierentuin. In Nederland ben ik al in alle parken geweest. Beekse Bergen vind ik het mooist. Daar heb je hele grote vlaktes, waar de dieren los lopen. Ook in het buitenland ben ik al in veel dierentuinen geweest: in Spanje, Engeland en zelfs Los Angelos. In het buitenland zijn dierentuinen veel groter dan hier. Mijn lievelingsdieren zijn apen. Gorilla’s en chimpansees vind ik het mooist, daar kan ik uren naar kijken. Maar ook doodskopaapjes zijn lief; zo een als Pippi Langkous ook heeft.”

En als je dan moet kiezen tussen koeien en apen, welke vind je dan het leukst?

“Daar kan ik niet tussen kiezen. Ik hou van allebei.”  

 

Deelnemer van de maand: Paul
Schuiven naar boven