En weer feest: Sint Jan

DSC06395De adrenaline van de Open Dag was nog niet uit ons lijf, of het volgende feest diende zich alweer aan: het feest van Sint Jan, ofwel Zomerfeest. En hoewel het meer op herfst dan zomer leek, voetbalden, zongen en BBQ’den de Naobers er vrolijk op los.

DSC06390

Helaas geen BBQ in een zonnige boomgaard, maar boer Gerlof wist de stroschuur in no time om te bouwen tot een knus restaurant. Een BBQ met vlees van eigen erf smaakt uiteraard veel lekkerder en verser dan uit de supermarkt, maar deelnemer Kevin moest wel even slikken toen hij hoorde dat de hamburger, tartaar en worst van koe 19 kwamen. “Die was heel lief.” Daar waren we het allemaal mee eens.

Dat niet alleen het Nederlands elftal fanatieke sterspelers heeft, bewezen de Naobers tijdens dé boerderijwedstrijd van het jaar. Met een volle buik van de BBQ renden twee teams door het natte (en gladde) weiland. Er golden zeer strenge regels, want van schwalbe-taferelen moeten we hier niks hebben. Dus wie hens maakte moest buiten de lijn 20 keer op-en-neer springen, en voor wie te dramatisch ter aarde viel wachtte eenzelfde straf. Vooral Jurre, Kevin en Reinier brachten hierdoor vele minuten buiten het veld door.
De elftallen ging zeer gelijk op, en bij rust kon een 4-3 tussenstand worden genoteerd. In de tweede helft kon Kevin drie voltreffers op zijn naam erbij schrijven, maar wist keeper Angelo een even groot aantal ballen tegen te houden. Zelfs een penalty wist hij te stoppen. Eindstand: 7-6. Gemoedstoestand: zeer verhit en uitgelaten. “Nog een keer”, riepen de deelnemers, maar bij de groentetuin wachtte het kampvuur.

DSC06433Met een ijsje in de hand luisterden de deelnemers aldaar naar een prachtig verhaal van Anneke Tiessens. Een sprookje over drie broers die vochten om de hand van een prinses, met uiteraard een belangrijke moraal voor eenieder die het horen wilde. Na afloop werden de gitaar, viool en dwarsfluit ter hand genomen en werd er nog tot de schemer inviel bij het kampvuur gezongen. Wie toen nog energie en moed had, mocht een sprong over het kampvuur wagen. Naar goed gebruik van Sint Jan: hand in hand of alleen, de vlammen trotserend.

Een fijne zomer allemaal!

 

 

 

 

 

 

 

En weer feest: Sint Jan
Schuiven naar boven