Geslaagde open dag!

DSC06342Mooi weer, aanstekelijke muziek en heerlijk eten zorgden afgelopen zaterdag voor weer een geslaagde open dag van de Naoberhoeve. Ruim 300 bezoekers uit de regio kwamen op het evenement af. Zoals deelnemer Justin terecht opmerkte: ‘Sodemieter wat veel mensen; echt gezellig!’

Wekenlang hadden de deelnemers zich op de jaarlijkse open dag verheugd, en de laatste dagen hadden ze hard gewerkt om het erf, de stallen en de tuin helemaal schoon te krijgen. De trekker kreeg nog een extra wasbeurt, in de keuken werd met vijf mensen tegelijk het eten bereid en ter aankleding werden bossen bloemen geplukt. “Ik heb er stress van”, riep Paul tijdens het bezemen, “maar ik heb er ook veel zin in.”

Zaterdag was het dan eindelijk zover. ’s Ochtends om acht uur stonden de eerste deelnemers al te popelen om de kraampjes op te bouwen en de eerste auto’s naar het parkeerterrein te loodsen. Vanaf tien uur druppelden de bezoekers langzaam het erf op; op weg naar de vrolijk gekleurde kraampjes, de heerlijke ruikende bloementuin en het nieuwsgierige vee.

“Eieren te koop!”, riep deelnemer Henk naar iedere voorbijganger. DSC06314Speciaal voor de gelegenheid had hij de eierdoosjes beschilderd, en aan iedereen die het horen wilde vertelde Henk trots dat hij elke dag de kippen verzorgt. “Alleen niet op woensdag, want dan ben ik vrij.” Dat u dat weet.

DSC06306

Karin gaf een demonstratie met haar kalf. Ook geen alledaags gezicht, want ‘het kalf moet er maar net zin in hebben’. En zin had het.

 

Tussen de rondleiding, de speurtocht en het ritje op de platte kar door konden bezoekers binnen luisteren naar een lezing over Landbouw en Zorg, kijken naar een demonstratie koolzaad persen en luisteren naar de muziek van de Pauwergirls. Voor zover dit nog niet het geval was, hebben deze zangeressen zich dankzij hun optreden opde Naoberhoeve nu echt op de Drentse kaart gezet. In zwierende jurkjes en op rode pumps zongen ze de sterren van de hemel, vaak vergezeld door onze deelnemers Justin en Angelo, die graag een deuntje meezongen. Met hun zogenaamde Swingo (bingo, maar dan swingend) konden bezoekers mooie prijzen winnen, en het snufje theater tussen de liedjes door bezorgde bij menigeen een lach op het gezicht. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt meiden!

DSC06355De dag werd voor de deelnemers afgesloten met een gezamenlijk diner in de boomgaard. Moe maar enthousiast werd er nagepraat over alle belevenissen van de dag. “Ik heb veel eieren verkocht. Goed he!” Henk straalde.
“Heb je ook mijn ouders gezien?”, vroeg Justin. “Mijn papa en mama waren er.”
“Mijn moeder ook!”, riep Karin. “En mijn zus.”
“En ik heb moppen verteld voor de microfoon. En gezongen. Denk je dat de mensen dat leuk vonden?”
Dat weten we haast wel zeker.

Bedankt aan iedereen die er was!

Zie ook onze Facebookpagina voor een fotoverslag.

Geslaagde open dag!
Schuiven naar boven