Klussen met TVM

TVMpicknicktafelWe kennen TVM allemaal van het schaatsen, wielrennen en – we zouden het bijna vergeten – verzekeringen. Maar woensdag 7 mei hebben de Naobers nog een kant van TVM leren kennen: TVM als klusteam. Met schoffels, kruiwagens en boormachines pakten twintig werknemers van het hoofdkantoor in Hoogeveen diverse klussen op onze boerderij aan. De samenwerking met de deelnemers bleek geolied, met als resultaat: een nieuwe picknickset, een aantrekkelijk bijenhotel en onkruidvrij aardbeienbed. 

Direct bij binnenkomst werd de toon voor de dag gezet: deelnemer Angelo vertelde een paar van zijn beste grappen, en werd van repliek gediend met wat droge kantoorhumor. De moppen vlogen over de koffietafel. Aan het werk dan maar: de groep werd in vieren gedeeld, en ging samen met de deelnemers aan de slag. Deelneemster Karin ontpopte zich daarbij tot prima leidinggevende: “Kom op jongens, de kalfjes wachten. Jullie gaan het hok uitmesten.”

TVMlunchEven later waren overal op het erf groepjes mensen aan het werk. Het aardbeienbed werd voorzien van stro, naast de schuur werden tientallen houtblokken gekloofd en boer Jurre bouwde met vier mannen en een vrouw een nieuwe picknickset voor in de boomgaard. Intussen werd binnen een heerlijke lunch bereid, compleet met soep en warme broodjes.

Deelnemer Kevin besloot zich afzijdig te houden van de drukte, en deed zelfstandig wat klussen op de kraan. Maar toen hij met vieze handen – zwart van de smeer – aan de lunchtafel verscheen, raakte hij toch aan de praat met Jannes van de afdeling Vastgoed. Jannes vroeg nieuwsgierig naar Kevins werkzaamheden op het bedrijf, naar wie hem op de kraan had leren besturen en of hij straks even bij de kraan mocht kijken. Kevin was stomverbaasd. “Wauw, een onbekende man is geïnteresseerd in wat ik hier doe.” Er werden foto’s gemaakt en emailadressen uitgewisseld.

Ook na de lunch werd nog stevig door geklust. Voor het aantrekken van wilde bijen werd een heus bijenhotel in gereedheid gebracht, en een groepje vrouwen – op normale doordeweekse dagen de secretaresses en kantinekrachten van TVM – mocht de koeien uit de wei halen. Ze hadden niet allemaal laarzen aan, maar vieze schoenen werden niet geschuwd.

Rozig van het harde werken, werd de dag afgesloten met een borrel. Bedankt TVM, het was ons een waar genoegen!

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door Zinnige Zaken.
TVMaardbeien

 

 

Klussen met TVM
Schuiven naar boven