Zomernieuws

JustinZonnebloemHet is alweer even geleden dat we een nieuwsbericht op deze website plaatsten. Vakantie en zon zijn onze excuses. Maar het betekent niet dat we hebben stilgezeten op de Naoberhoeve! Integendeel: in deze oogsttijd wordt er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gewerkt. Kapucijners plukken, maaien en tuinbonen doppen: alleen voor een watergevecht zijn we áltijd te porren.

Veel deelnemers vinden de zomer de mooiste tijd van het jaar: er is veel te doen op de boerderij, er stoppen veel toeristen voor een praatje en het is lekker warm. Té warm, volgens sommigen. En om het werk dan toch een beetje leuk te houden werden er afgelopen weken vele watergevechten gehouden. Geen onderbroek bleef daarbij droog. Ook zwommen we met z’n allen bij het meertje De Zwarte Dennen in Punthorst, en lunchten we in de schaduw van de boomgaard. Rond de klok van drie zorgden we ervoor weer op het erf te zijn, want door de brandende zon wilden ook de koeien graag op tijd weer de stal in.

Opgeknapte winkel
Henk-in-de-nieuwe-winkelOndanks vergevorderde plannen zit een nieuwe erfwinkel er helaas dit jaar niet in. Jammer! En dus haalden we verf en kwasten uit de kast om de zeecontainer die nu al jaren als winkel dient op te knappen. Er werd een nieuw vloertje in gelegd, een nieuwe indeling gemaakt en van kratten een kast gemaakt. Een hele verbetering! De winkel oogt nu frisser en overzichtelijker. Kom gerust een keer kijken: we zijn op woensdag (9.00-16.00 uur) en vrijdag geopend (9.00-18.00 uur).

In memoriam
We eindigen deze nieuwsupdate met een verdrietig bericht: afgelopen maand hebben we afscheid moeten nemen van onze oudste deelnemer ‘meneer Broekman’, die op 87-jarige leeftijd is overleden. Meneer Broekman werkte sinds januari 2013 als mollenvanger op de Naoberhoeve, en wist met zijn speciale jachttechniek vorig kalenderjaar meer dan honderd gravertjes uit te grond te halen. Daarnaast sneed hij altijd de groenten voor de soep, vouwde hij de was en sleep hij de zagen en messen.
Eten deed meneer Broekman amper meer, maar hij genoot nog wel van de havermoutpap die boer Sake elke dag voor hem maakte. Wetend dat zijn dood niet meer lang op zich liet wachten, nam hij de laatste weken onze jongste deelnemer Kevin mee op mollenjacht. Zijn kennis mocht immers niet verloren gaan. Trots kwam Kevin vorige week met vijf mollen in zijn hand aangelopen: “Zelf gevangen!”
Meneer Broekman is op zijn eigen verjaardag rustig ingeslapen. Onze deelnemers branden nu elke dag een kaarsje voor hem, en hopen dat hij rust in vrede.

 

 

 

Zomernieuws
Schuiven naar boven