Doelgroepen

Zorgboerderij de Naoberhoeve biedt ondersteunende begeleiding en arbeidstraining aan mensen die om de een of andere reden (nog) niet in het reguliere arbeidsproces kunnen functioneren. Zo breed als het takenpakket op de boerderij, zo breed is ook onze doelgroep. Mensen met een (licht) verstandelijke beperking, psychosociale problematiek, een verslavingsverleden of burn-out: ieder mens heeft op z’n tijd zorg en aandacht nodig. We kijken naar krachten en kansen, niet naar beperkingen. Persoonlijke ontwikkeling is dan het automatische gevolg.

“Behandel iemand zoals hij is en hij zal zo blijven.
Behandel iemand zoals hij zou kunnen zijn
en hij zal zo worden.”
– Goethe –

 

LukasStilleDoor het bieden van veiligheid en uitdagingen ontstaan kansen tot verbinding en hechting, als voorwaarde tot groei en ontwikkeling. Waar de ene deelnemer vastloopt, kan de ander de helpende hand reiken. Zo gezien is een deelnemer bij ons niet enkel hulpvrager, maar ook hulpbieder.
Kleinschalig

Momenteel biedt de Naoberhoeve dagbesteding aan vijfentwintig deelnemers uit de regio. Deelnemers en medewerkers vormen een overzichtelijke gemeenschap, waarin oog voor elkaar is en wordt samengewerkt. Gelijkwaardigheid en respect zijn belangrijk in de wederzijdse ontmoeting en omgang met elkaar; antroposofie is daarbij de belangrijkste inspiratiebron.

 

 

Schuiven naar boven